Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009
Ευκλείδης
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009
Άσκηση
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009
Τα μουσεία της πόλης μου
Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου
Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου
Από την εγκυκλοπαίδεια Δομή, εκδόσεις Δομή Α.Ε.
Ιστορία των μουσείων
Το πρώτο μουσείο ιδρύθηκε περίπου το 290 π.Χ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τον Πτολεμαίο Α' τον Σωτήρα και ουσιαστικά αποτελούσε μια κοινότητα μαθητών επιχορηγούμενη από το κράτος.Στο χώρο του μουσείου υπήρχαν ακόμη όργανα σχετικά με την ιατρική και
Από την εγκυκλοπαίδεια Δομή, εκδόσεις Δομή Α.Ε., 2007
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Μαγικά τετράγωνα
Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009
Ο αστρολάβος των Αντικυθήρων

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο www.in.gr την 7-12-09.
Έκθεση με τίτλο «Ο Mηχανισμός των Αντικυθήρων: Περιήγηση στην αστρονομία και την τεχνολογία της εποχής του» σχετικά με το σπουδαιότερο τεχνολογικό αντικείμενο που σώθηκε από τον αρχαίο κόσμο, παρουσιάζει από σήμερα, Δευτέρα, και μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2010 το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ).
Η έκθεση, η οποία συνοδεύεται από σχετικές επιστημονικές ομιλίες, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ειδικών μορφωτικών εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία».Στην έκθεση θα παρουσιαστούν η ιστορία και οι λειτουργίες του αρχαιότερου μηχανικού αστρονομικού υπολογιστή, καθώς και όψεις της αρχαίας αστρονομίας και τεχνολογίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατανόηση της λειτουργίας του Μηχανισμού και την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας.
Ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί στα δεδομένα της ιστορικής έρευνας (αρχαία κείμενα και αρχειακό υλικό), στις εικόνες από το εσωτερικό του Μηχανισμού που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά με τη χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας, σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και μηχανικά ομοιώματα, καθώς και σε πολυμεσικές εφαρμογές με θέμα την αστρονομία και την τεχνολογία που προϋπήρξαν της κατασκευής του Μηχανισμού.
Κατά την αποψινή εκδήλωση των εγκαινίων θα παρουσιαστεί το έργο «Hephaestus» από τον Ευθύμιο Νικολαΐδη, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του ΕΙΕ, θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και της Ομάδας Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, θα παρουσιαστεί η έκθεση από τον κ. Ιωάννη Μπιτσάκη, ιστορικό των επιστημών, ενώ θα ακολουθήσει διάλεξη του καθηγητή κ. Θεοδόσιου Τάσιου με θέμα «Μας ενδιαφέρει ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων;»
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στο πλαίσιο της έκθεσης του ΕΙΕ, το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνει Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο πλαίσιο της ιστορίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας». Έχουν κληθεί να μιλήσουν ο καθηγητής Ρόναλντ Νάμπερς του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, και οι: Θεοδόσιος Τάσιος, καθηγητής ΕΜΠ και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Τόνι Φριθ, μαθηματικός και σκηνοθέτης, μέλος της Ομάδας Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, Πάολο Μπρένι, πρόεδρος της Επιτροπής Επιστημονικών Οργάνων (SIC) και αντιπρόεδρος της IUHPS-DHST και Ρομπέρ Αλέ, ιστορικός των επιστημών και των τεχνικών, καθηγητής του πανεπιστημίου της Λιέγης και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας.
Η έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών και της Τεχνολογίας, του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας - ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Hephaestus» (Hellenic Philosophy, History and Environmental Science Teaching Under Scrutiny) του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την έρευνα της ΕΕ.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο ισόγειο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, τηλ. 210 7273501, 7273516) καθημερινά από τις 10.00 - 20.00 και Σάββατο-Κυριακή 10.00 - 14.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Το πρόβλημα έστειλε η Κωνσταντίνα Γιαννακάκη
ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Το έστειλε η Κωνσταντίνα Γιαννακάκη
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009
Πρόβλημα
Το πρόβλημα έστειλα ο Μάνος Τουτουδάκης
Πρόβλημα
Τότε ο βοσκός του απάντησε: "Αν είχα όσα είχα και τα μισά ακόμα και πέντε και πενήντα θα ήμουν ο βοσκός των εκατό προβάτων".
Πόσα πρόβατα εβοσκε ο βοσκος;
Το πρόβλημα έβαλε ο Μάνος Τουτουδάκης
Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009
Παιχνίδια για... μαθηματικούς στο Διαδίκτυο
Την είδηση αλιεύσαμε από το ΒΗΜΑ (1-12-09)
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009
Πρόβλημα
Ποιό ποσό είχε δανειστεί ο μακαρίτης;
Ένας σκοτεινός λαβύρινθος
Άρθρο του Μιχάλη Μητσού στα ΝΕΑ της 28-11-09

«Όταν ήμουν παιδί, δεν ήθελα καθόλου να γίνω μαθηματικός. Το όνειρό μου ήταν να γίνω κατάσκοπος. Και το κλειδί για να εκπληρώσω το όνειρό μου θεωρούσα ότι ήταν να μάθω ξένες γλώσσες. Γράφτηκα λοιπόν σε όλες τις γλώσσες που πρόσφερε το σχολείο μου, με πρώτα τα ρώσικα, που μου φαίνονταν η ιδανική γλώσσα για να γίνει κάποιος κατάσκοπος. Γρήγορα βυθίστηκα σε παράλογους ορθογραφικούς κανόνες και ατέλειωτα ανώμαλα ρήματα που έπρεπε να αποστηθίσω. Εν μέσω αυτής της κρίσης, με πλησίασε ο καθηγητής των Μαθηματικών και μου πρότεινε μερικά βιβλία που πίστευε ότι έπρεπε να διαβάσω. Ένα από αυτά, η Γλώσσα των Μαθηματικών , μου εξήψε την περιέργεια. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τα μαθηματικά ως γλώσσα. Και όσο περισσότερο διάβαζα, τόσο συνειδητοποιούσα ότι αυτή ήταν η γλώσσα που λαχταρούσα.
Η πιο συναρπαστική ανακάλυψη ήταν η δύναμη αυτής της γλώσσας να περιγράψει τον φυσικό κόσμο. Να αποκαλύψει από πού προήλθαν όλα και, ακόμη σημαντικότερο, να προβλέψει τι θα συμβεί στη συνέχεια. Μπορεί, για παράδειγμα, να εξηγήσει τι συμβαίνει στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων, που χρησιμοποιεί τα μαθηματικά των περίεργων συμμετρικών αντικειμένων στον υπερχώρο. Για να αξιολογηθεί η επίδραση των ταξιδιωτικών περιορισμών ή των εμβολιασμών στη διάδοση του ιού Η1Ν1, απαιτούνται μαθηματικά μοντέλα. Μαθηματικό πρόβλημα είναι και η κλιματική αλλαγή: μόνο αν καταλάβουμε τη λεπτή μαθηματική σχέση μεταξύ διαφόρων παραμέτρων του περιβάλλοντος θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε γιατί ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.
Δεν μιλούν όμως μόνο οι επιστήμονες αυτή τη γλώσσα. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, στις ίδιες μαθηματικές δομές που με γοητεύουν φτάνουν και πολλοί καλλιτέχνες. Ο Ολιβιέ Μεσιάν αξιοποίησε συνειδητά τον ασυγχρονισμό των πρώτων αριθμών 17 και 29 για να δημιουργήσει μια αίσθηση αιωνιότητας στο Κουαρτέτο για το Τέλος του Χρόνου. Από τη μεγαλοπρέπεια του μπαρόκ ώς τη σύγχρονη αρχιτεκτονική των Αrup, Φόστερ και Χαντίντ, συναντά κανείς σύνθετες μαθηματικές καμπύλες σε όλα τα κτίρια που μας περιβάλλουν. Το έργο του Μπόρχες διαπνέεται από μια γοητεία για το άπειρο και τη φύση του διαστήματος.
Η επιστημονική έρευνα είναι το κλειδί για να καταλάβουμε τους σχετικούς κινδύνους διαφόρων ναρκωτικών. Οι επιστήμονες γνωρίζουν βέβαια ότι εκτός από την επιστημονική διάσταση, υπάρχει στα ναρκωτικά και η κοινωνική και πολιτική διάσταση. Χωρίς την κατανόηση της επιστήμης, όμως, η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει. Χωρίς την κατανόηση της γλώσσας της επιστήμης και των μαθηματικών, έγραψε κάποτε ο Γαλιλαίος, θα περιπλανιόμαστε χαμένοι σ΄ έναν σκοτεινό λαβύρινθο».
(Περίληψη της διάλεξης που έδωσε ο καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Μάρκους ντι Σοτόι με αφορμή την εκλογή του στην έδρα Σιμόνι για την Κατανόηση της Επιστήμης)
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009
Τα λαπτόπια στην Α’ Γυμνασίου
Ο Απόστολος Λακασάς δημοσίευσε στην Καθημερινή της Κυριακής 29-11-09 το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τους υπολογιστές στην Α’ Γυμνασίου. Τίτλος: «Εκπαιδευτικά λάπτοπ για msn και παιχνίδια» και υπότιτλο «Προβλήματα στη διδασκαλία μέσω υπολογιστή». Χωρίς σχόλια όλο το άρθρο:
Εμπόδια
Ομως, όπως εξηγεί –μιλώντας στην «Κ» – ο μαθηματικός κ. Κωνσταντίνος Δήμου, έως τώρα δεν υπάρχει λογισμικό για τα Μαθηματικά, όπως συμβαίνει για τα υπόλοιπα τρία μαθήματα. Ο κ. Δήμου –εκτός των Μαθηματικών– διδάσκει και Γεωγραφία στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο της Αττικής. «Τα παιδιά έχουν διάθεση να συμμετάσχουν και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ομως, υπάρχουν εμπόδια και το σύστημα πάει αργά. Για παράδειγμα, οι μαθητές δεν έχουν μάθει να αξιοποιούν τον υπολογιστή στη μελέτη τους. Το σχολείο μεν θα δώσει τις κατευθυντήριες αρχές, θα δημιουργήσει τις συνθήκες, αλλά η κύρια δουλειά πρέπει να γίνει στο σπίτι», συμπληρώνει.
«Τα 13χρονα για πρώτη φορά έχουν δικό τους, στα «μέτρα» τους λάπτοπ και όχι τον παλιό υπολογιστή του μπαμπά. Χάρηκαν και ξεσάλωσαν. Εχουν συνδεθεί όλα στο msn και άρχισαν να συνομιλούν διαδικτυακά μεταξύ τους. Το πράγμα έφτασε στην ακραία του μορφή να συνομιλούν μέσω msn παιδιά, που μένουν στο ίδιο τετράγωνο», προσθέτει, από την πλευρά του, ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, καθηγητής ο ίδιος και με παιδί στην Α΄ Γυμνασίου. «Κάποια παιδιά ξεχνούν να τα φέρουν στο σχολείο, κάποια άλλα τα ξεχνούν στην τάξη φεύγοντας. Υπάρχουν και κάποια που φοβούνται μήπως τους τα κλέψουν και τα παίρνουν μαζί τους στο διάλειμμα. Βλέπετε, οι μαθητές δεν διαθέτουν ντουλάπια για να τα φυλάξουν στο σχολείο», προσθέτει.
Από την άλλη, την κατάσταση δυσχεραίνει η απροθυμία πολλών εκπαιδευτικών –και όχι μόνο εκείνων που διδάσκουν τα τέσσερα μαθήματα για τα οποία υπάρχει εκπαιδευτικό λογισμικό– να αξιοποιήσουν τον υπολογιστή στο μάθημά τους.
Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ έδειξε ότι μόλις το 35,6% των Ελλήνων εκπαιδευτικών έχει κάνει χρήση των υπολογιστών για το μάθημα. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι περίπου 75%, ενώ σε χώρες όπως η Δανία, η Βρετανία, η Νορβηγία και η Σουηδία το ποσοστό κυμαίνεται πάνω από 90%. Επίσης, συχνά είναι τα μικροπροβλήματα με το λογισμικό κι αυτό έχει αποτέλεσμα συχνά οι εκπαιδευτικοί να τα παρατούν. Παράλληλα, πάσχει και η οργάνωση του σχολείου. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Δήμου, «η διδασκαλία με υπολογιστές δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει σωστά και οργανωμένα σε μία τάξη με 25 μαθητές».
Ελλείψεις
Από την άλλη, οι απαραίτητες ενέργειες που θα έπρεπε να προηγηθούν της διανομής των υπολογιστών δεν έχουν γίνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ισχύς ούτε... πρίζες στις τάξεις ούτε και η δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο. Και ας ληφθεί υπόψη ότι το 70% των σχολείων έχει εργαστήριο πληροφορικής, τα οποία έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και εκεί το μάθημα γίνεται σε τμήματα των 12 μαθητών.
Ομως, σε ολόκληρο το γυμνάσιο η χρήση υπολογιστή διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην εξοικειώνονται με τη χρήση του για να μελετήσουν. Ετσι, τα εκπαιδευτικά λάπτοπ μετατράπηκαν σε παιχνίδι, καθώς οι 13χρονοι στο σπίτι, μετά το msn έβαλαν στόχο να κατακτήσουν και το… facebook.
«Πάντως, εγώ δεν κάνω χαβαλέ»
Στη Γεωγραφία μέσω του υπολογιστή βλέπουμε χάρτες, πλανήτες. Είναι πολύ ενδιαφέρον», μας λέει ο 13χρονος Γιώργος, μαθητής Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο στα Ανω Πατήσια. «Μου αρέσει που έχω φορητό υπολογιστή. Δεν είχα στο δημοτικό. Δεν κάνω χαβαλέ με τον υπολογιστή», συμπληρώνει, παίρνοντας... αποστάσεις από συμμαθητές του. «Υπάρχουν παιδιά που παίζουν παιχνίδια μέσα στο μάθημα. Κάποια άλλα βλέπουν φωτογραφίες», προσθέτει. «Δεν μας έχουν δείξει πώς να μελετάμε με τον υπολογιστή. Πώς θα το κάνουμε, από τη στιγμή που έχουμε τα βιβλία μας; Συνήθως το απόγευμα παίζω παιχνίδια ή μιλάω με συμμαθητές μου στο msn. Αυτό, όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο και δεν έχω πολύ γιατί κάνω αγγλικά, γαλλικά και χορό», προσθέτει η 13χρονη Μαρία από τη Νέα Σμύρνη.
Άλλο πληροφορία και άλλο η γνώση
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του άρθρου
Στη ζωή και την Τέχνη
"Ερωτόκριτος", Βιτσέντζος Κορνάρος
«Τετράγωνό ’χω το μυαλό, όπως ο Βενιζέλος,
μαζί μου μην τσακώνεσαι, για θα χαθείς στο τέλος».
Δερμιτζογιάννης
"Τετραγωνική λογική"
Έκφραση
"Ένα κι ένα κάνουν δυο"
Έκφραση
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009
Υπολογιστές στα σχολεία
Απόσπασμα από έρευνα που δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ της 25-11-2008
Η χρήση υπολογιστών
Τέλος, μια ακόμα «λεπτομέρεια» της έρευνας καταδεικνύει πόσο διστακτικοί είναι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί στη χρήση των νέων τεχνολογιών: το 2006, η χώρα μας ήταν η τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον αριθμό εκπαιδευτικών που χρησιμοποίησαν υπολογιστή μέσα στην τάξη. Μόλις 35,6% είχαν κάνει εκπαιδευτική χρήση των υπολογιστών για το μάθημα, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 74,3% και σε χώρες όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Βρετανία, η Σουηδία κ.ά., το ποσοστό ξεπερνούσε το 90%...
ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ
Από την έρευνα προκύπτουν μεγάλες ανισότητες στην εκπαίδευση μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας
4,9 δισ. ευρώτον χρόνο πληρώνουν τα νοικοκυριά
ΣΤΟ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ ποσό των 13,5 δισ. ευρώ συνολικάσχεδόν 5,9% του ΑΕΠ!- ανέρχονται ετησίως, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΕ, οι δημόσιες και οι ιδιωτικές δαπάνες για την Εκπαίδευση, παρ΄ ότι θεωρούμε ότι ως χώρα δίνουμε λίγα λεφτά για την Παιδεία.
Από αυτά, οι εθνικοί πόροι ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ, οι κοινοτικοί σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν 4,9 δισ. ευρώ χωρίς όμως να αμβλύνουν τις ανισότητες: το ποσοστό των μαθητών που εγκαταλείπουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση ξεπερνά ετησίως το 14%.
Στα μουσεία πηγαίνουμε, στους αρχαιολογικούς χώρους όχι
Θέλω να το δώ στο ΒΗΜΑ που δημοσιεύτηκε
Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009
Μαθηματικές μαντινάδες
(Χα, χα... δική μου)
Μαθήματα υπάρχουν πολλά που πάνε ξεχασμένα,
αλλά τα Μαθηματικά, μένουνε παντοτινά μες την καρδιά κλεισμένα.
Κωνσταντίνα Γιαννακάκη
Το 4χ4 είναι απλά μια πράξη
η βέργα πάνω και τα οζά το κάνουνε αμάξι
Γιώργος Τζιρής
Στα εννιάρια και στα άριστα δίνουμε σημασία
λες και εμείς δεν έχουμε προσωπική αξία
Γαρυφαλιά Παπά
Τρία είν' τα μαθήματα που έχουν δυσκολία,
η φυσική, η άλγεβρα και η γεωμετρία.
Κωνσταντίνα Γιαννακάκη
Είσ' ολοστρόγγυλο μηδέν αξίας, μετρημένη,
που μ' ότι κι αν πολλαπλασιαστεί πάντα μηδέν πομένει.
Γιώργος Τζιρής
Βρείτε κάτι να γράψουμε
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009
Τι είναι το "Μουσείο";
Μουσείο είναι το κτήριο ή το ιδρυμα όπου φυλάγονται και εκτίθενται σε κοινή θέα έργα τέχνης ή συλλογές αντικειμένων αξίας.
Λεξικό Φυτράκη-Τεγόπουλου 1993
Η Αθηνά Πατεράκη του Α5 έγραψε:
Ο Αντώνης Κεφαλούκος του Α2 έγραψε:
Μουσείο είναι το ίδρυμα στο οποίο φυλάσσονται, διατηρούνται και εκτίοενται σε κοινή θέα συλλογές έργων τέχνης, διάφορα αντικείμενα και προϊόντα, συλλογές φυσικής ιστορίας ή ιστορικά κειμήλια.
(Εγκυκλοπαίδεια ΔΟΜΗ έκδοση 2007)
Ο Αντώνης Κεφαλούκος του Α2 έγραψε:
Βγήκε από το κώμα λόγω της αγάπης της στα Μαθηματικά
Η κοπέλα από την Βρετανία βρισκόταν σε κώμα για τρία εικοσιτετράωρα και ο εγκέφαλος της δεν ανταποκρινόταν, μέχρι που ο μπαμπάς της...
απελπισμένος και μέσα στην στενοχώρια του πήρε στα χέρια του ένα από τα αγαπημένα της βιβλία και άρχισε να της κάνει μαθηματικού περιεχομένου ερωτήσεις!
Με έκπληξη διαπίστωσε ότι η κόρη του ανταποκρινόταν! Αυτό είναι που λέμε: πρώτα φεύγει ο άνθρωπος και μετά το χούι!
Το βρήκα στο blog του Ν. Ευαγγελάτου (23-11-09): http://news24gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_3984.html
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009
ΜΑΘΗΜΑΓΟΣ
ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΒΑΛΕΣ
Δες τον αριθμό στον πίνακα
ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ
ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΥΚΛΟ
ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
ΜΑΘΗΜΑΓΟΣ
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009
Μαθημάγος
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009
ΠΡΟΒΛΗΜΑ 4
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009
ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2
ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1
Υπόδειξη: Υπάρχουν δύο αριθμοί