Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Το μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών είναι ίσως το κομψότερο και καθαρότερο μουσείο που έχω συναντήσει ποτέ στην Αθήνα. Και δεν είναι μόνον αυτό. Έχει μια μάλλον ξεχωριστή αύρα, αρχιτεκτονική κυρίως, αλλά και μια απαστράπτουσα ζεστασιά στις αίθουσες με τα εκθέματα που σπάνια ένα μουσείο μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη. Αν βρείτε χρόνο, κάντε μια βόλτα. Πάρτε και το παιδί μαζί σας. Εξηγείστε του το τί σημαίνει να μπορούμε να πηγαίνουμε στα μουσεία, να μπορούμε να παρατηρούμε μέσα από την εικόνα ή το αντικείμενο το παρελθόν και να οραματιζόμαστε στο μέλλον, σαν μια αλυσίδα της οποίας όλοι οι κρίκοι είναι απαραίτητοι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΙΟΥ 2010
Με αφορμή την έκθεση “ Η πλήρης συλλογή γλυπτών του Edgar Degas”, το Μουσείο Ηρακλειδών και το Κέντρο Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της “νύχτας μουσείων”, το ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο “Μάθημα Μπαλέτου” με την πιανίστα Μαρία Αλούπη. Το ρεσιτάλ πλαισιώνεται από performance χορού που επιμελείται η χορογράφος Μαριάννα Βασιλάτου.
Θα ακουστούν κατά την διάρκεια όλης της βραδιάς πολύ γνωστά και αγαπητά έργα από την πιανιστική εργογραφία της ρομαντικής μουσικής περιόδου τα οποία τυχαίνει να χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και σε μαθήματα μπαλέτου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει νυχτερινά του F. Chopin, “Kinderszenen” του R. Schumann, έργα των C. Debussy και E. Satie.
Την νύχτα των μουσείων η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση και την συναυλία.

Ρίτσα Μασούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου