Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Η ψηφιακή τάξη ενημερώνεται

Δημοδιεύτηκε στην "Ελευθρεοτυπία" της 21-1-2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Η ψηφιακή τάξη ενημερώνεται


Πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της Α' τάξηΓ όλων των γυμνασίων του Νομού Εβρου με θέμα την «ασφαλή χρήση του Διαδικτύου σε σχέση με τη λειτουργία του θεσμού της ψηφιακής τάξης» υλοποιείται σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθούν κάποια στοιχεία που αφορούν τους κινδύνους που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές, όπως τη διαρροή προσωπικών τους στοιχείων, τις αγορές, ψεύτικα sites που έχουν σκοπό να παραπλανήσουν και να προετοιμαστούν οι μαθητές όσον αφορά τη μετάβαση που θα κάνουν στην ψηφιακή τάξη και την ψηφιακή εποχή.

Η εκδήλωση γίνεται υπό τον έλεγχο της ελληνικής εταιρείας ασφαλούς Διαδικτύου και από καθηγητές πληροφορικής με μεγάλη εμπειρία, ενώ στα σχολεία έχει ήδη αποσταλεί αρκετό υλικό.

«Υστερα από πολλές καταγγελίες που είχαμε για προβλήματα καταναλωτών σχετικά με το Διαδίκτυο, παρακινήσαμε και υλοποιούμε μια σειρά εκδηλώσεων, για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, καθώς πιστεύουμε ότι το να προλαμβάνουμε είναι καλύτερο από το να θεραπεύουμε», σχολίασε στην «Ε» ο πρόεδρος Προστασίας Καταναλωτών Εβρου, Χρήστος Κακαλής.

Το πρόγραμμα επιμελείται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εβρου, μέσω του γραφείου Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το τμήμα Προστασίας Καταναλωτή της νομαρχίας και την Ενωση Καταναλωτών Εβρου και στηρίζεται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικών - Διοίκησης και Ποιότητας Ζωής της Νομαρχίας Εβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου